Gorgonzolagombóc diómorzsában, fügemártással
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
A fügemártáshoz:
- 25 dkg gorgonzola sajt
- 25 dkg tehéntúró
- 22 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- 15 dkg darált dió
A fügemártáshoz:
- 50 dkg érett füge
- 1-2 teáskanál mustár
- cukor, citromlé, és csilipehely ízlés szerint
-->
Elkészítése:
- A gorgonzolát villával összetörjük, kisebb gombócokat formázunk, és egy kevés idõre hûtõszekrénybe helyezzük.
- A tésztához a túrót, a lisztet, a tojást, meg pici sót összegyúrjuk. Darabokat tépkedünk a tésztából, és mindenik közepébe egy-egy sajtgolyót helyezünk, gömbölyítjük.
- Forrásban lévõ, enyhén sós vízben 4-5 percig fõzzük, majd szûrõkanállal kiszedjük, és dióba forgatjuk.
- A fügét meghámozzuk, apróra vágjuk, egy edényben összeforraljuk mustárral, és cukorral, csilivel, citromlével ízlés szerint. Tányérra kanalazunk egy keveset, és ráhelyezünk néhány gombócot.