Gorgonzolagombóc diómorzsában, fügemártással

2017-11-11

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre:


  • 25 dkg gorgonzola sajt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 22 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg darált dió


A fügemártáshoz:


  • 50 dkg érett füge
  • 1-2 teáskanál mustár
  • cukor, citromlé, és csilipehely ízlés szerint



-->
Elkészítése:


  • A gorgonzolát villával összetörjük, kisebb gombócokat formázunk, és egy kevés idõre hûtõszekrénybe helyezzük. 
  • A tésztához a túrót, a lisztet, a tojást, meg pici sót összegyúrjuk. Darabokat tépkedünk a tésztából, és mindenik közepébe egy-egy sajtgolyót helyezünk, gömbölyítjük. 
  • Forrásban lévõ, enyhén sós vízben 4-5 percig fõzzük, majd szûrõkanállal kiszedjük, és dióba forgatjuk.
  •  A fügét meghámozzuk, apróra vágjuk, egy edényben összeforraljuk mustárral, és cukorral, csilivel, citromlével ízlés szerint. Tányérra kanalazunk egy keveset, és ráhelyezünk néhány gombócot.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/11/gorgon...

sponsored links

Keres?s