GoodFood - július

2012-07-01

sponsored links


Forróság minden téren, minden nap, minden órában. Többet iszunk, kevesebbet eszünk, természetes, ha étvágyunk is alábbhagy ebben a kánikulában. Aki viszont igazi haspók, az ilyenkor is bátran nyúl változatos ételekhez. Jól jöhet ilyenkor egy gasztrolap, tele ötletekkel.

Például...
Remek megoldás a mustáros füstölt tengeripisztráng-saláta, a maga természetességével. A füstölt alapízt jól egészítik ki a friss zöldségek, a mustár és a citrom pedig pikánssá teszi az összhatást. Kreatív mégis igen egyszerû a garnélarákos pirítós, citromos édeskömény salátával. Nagyon jó ötlet meleg nyári estékre egy kis borral együtt, ahol szerintem külön kihívás lehet megtalálni az ízharmóniát. Aztán itt van az articsóka, amely rendkívül egészséges, kreatív, változatos alapanyag. A lapban bemutatott articsóka zöldfûszeres olívaszósszal szerintem csak egy kis lépés lehet, hogy jobban megismerjük.
A Balaton-part egyik legnépszerûbb étterme továbbra is a szemesi Kistücsök. A hely konyhafõnökét, Jahni László-t látják vendégül a hónap séfje rovatban. Túl minden változatosságon, egyediségen, a joghurtos szárzellerleves rebarbarával, szerintem olyan kombináció, amely nagy figyelemre tarthat számot, a házi füstölés praktikája pedig még a vájt fülûeknek is érdekes lehet.
Feltétlenül szeretném kiemelni a Lengyelországot (Sziléziát) és gasztronómiáját bemutató cikket. Nekünk, magyaroknak ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/07/good...

sponsored links

Keres?s