Goodbye tél és túrófánk

2013-03-13

sponsored links


Anyukám nagy fánkmester, olyan szalagos fánkot csinál, hogy együltõ helyemben megeszek belõle 15 db-ot, és ez nem vicc és nem túlzás! Persze azt is imádom anyukám fánkjában, hogy õ dagasztja, õ szaggatja, és õ áll mellette fél óráig az olajszagban.
Most õszintén! Ki szeret olajban sütni bármit is? A különbözõ fánkok miatt azért én évente párszor hajlandó vagyok bevállalni. Idén a fánkszezonban nem sikerült rávennem magam, viszont most már, hogy lehet ablakokat nyitogatni az üde tavaszi napsütésben, így nem esett annyira nehezemre. Viszont én akármennyire is irultam-virultam a kis gömböcöktõl ahogy forgolódtak az olajban, egyszercsak azt vettem észre, hogy Geri már kabátban áll az ajtóban, aztán meg már az ajtó túloldalán, és megszökik! Próbáltam utánakiabálni, és adni neki pár darabot uzsira, de egy pillanat alatt felszívódott! És meg sem kóstolta a fánkot! Este, mikor már hidegen ettük az úgy is ugyanolyan szuper fánkokat elárulta, hogy az olaj volt az oka. Perszehogy! Ha máskor egyedül akarok maradni egy jó adag fánkkal már tudom, hogy mit tegyek! haha
A fánkszezont a gasztroblogger szférában alaposan bejárta a túrófánk, olvastam róla itt, és itt és itt is, mindenkinél kicsit más recepttel.
Íme az én kicsit más receptem!

Túrófánk (hozzávalók - kb. 2-4 személyre):
500 g tehéntúró
4 tojás
1 kk vanília kivonat
3-4 ek porcukor ...

Folytats a blogon ... www.bebicsirke.hu/2013/03/goodbye-tel...

sponsored links

Keres?s