Good Food április

2012-04-11

sponsored links


Ahogy már a múltkor is említettem, a Good Food elsõ számát csak kissé késve kaptam meg, ezért nálam szinte összeért a március az áprilissal. Az aktuális szám persze a tavaszt helyezi elõtérbe...

...így fõszerepben a spárga, a spenót, de azért a retek is említésre kerül. Meglehetõsen erõsnek érzem az úgynevezett fúziós és a távol-keleti vonalat, viszont örömmel töltött el Azerbajdzsán konyháját bemutató írás. Hisz valljuk be, gasztronómiailag is igen keveset tudunk a közép-ázsiai országról.  
Rácz Zsusza, (Mentsétek meg Terézanyut) bevallottan csapnivaló szakács, kedveli a kettétépett zsemlébe tuszkolt kockasajtot párizsival, most azonban merész lépésre szánja el magát: sóban sült csirkét készít. Kulka János viszont pont az ellentéte. A vele készült beszélgetésbõl kiderül, hogy imád enni, ezért fõzni is megtanult. Mestere F. Nagy Angéla volt, és elárulja azt is, hogy az egyszerû, házias konyhát szereti, fõszerepben Zala és Somogy ízeivel. Aztán itt van Dudás Szabolcs, az encsi Anyukám Mondta séfje, aki több éves olaszországi munka után testvérével mégiscsak az itthoni boldogulást választotta. Ráadásul tették ezt egy bevallottan szegény régióban.

A nekem leginkább tetszõ receptek: ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2012/04/good...

sponsored links

Keres?s