Gong Bao tofu
sponsored links
Tegnap hosszan értekeztem bevásárlási szokásaimról, így a hozzávalók beszerzésére nem térek ki külön. Akik ismerik a munkásságomat, tudják, hogy különösen szeretek foglalkozni a hüvelyes növényekkel - lencsékkel, babokkal, köztük a szójával is. Nemcsak mint alapanyag érdekel ? én kifejezetten szeretem. Nem vagyok profi az ázsiai ételek terén, de a kedvenceimet jól el tudom készíteni ? például a Gong Bao csirkét, és vegetáriánus kistestvérét, melynek receptjét itt olvashatjátok (azt meg sem említem, hogy a földimogyoró is egy babféle valójában?). Maga a fogás laktóz- és gluténmentes, de a szójaszósz összetételére mindenképpen oda kell figyelni: minimális mértékben lisztet és cukrot is tartalmazhat. A cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak a rizs szénhidráttartalmát kell belekalkulálniuk a napi fogyasztásba.
Az elkészítési idõt nem írtam el: tényleg gyorsabb, mint a házhozszállítás!
Elkészítési idõ: 25 perc + 10 perc pácolás
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (2 adag):
180 g natúr, lágy tofu
2 evõkanál fehérbor
4 evõkanál Asia szójaszósz
2 evõkanál szezámolaj
2 teáskanál kukoricakeményítõ, 2 evõkanál vízben feloldva
1 kávéskanál chili paszta
1 teáskanál Castello fehérbor ecet
2 teáskanál barna cukor
2 szál zöld hagyma, felaprítva
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
50 g földimogyoró
100 g Bio Natur Aktiv rizs
Elkészítés:
A páchoz keverjünk össze 1 evõkanál bort, 2 evõkanál szójaszószt, 1 evõkanál olajat és 1 evõkanál vízben oldott kukoricakeményítõt.
A tofut vágjuk kockákra, tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a pácot, majd rakjuk a hûtõbe 10 percre.
Egy másik tálban keverjük össze a megmaradt 1 evõkanál bort, 2 evõkanál szójaszószt, 1 evõkanál olajat, 1 evõkanál kukoricakeményítõ / víz keveréket, a chili pasztát, az ecetet és cukrot.
Adjuk hozzá a felkarikázott zöldhagymát, a felaprított fokhagymát, és a mogyorót.
Vegyük ki a tofut a hûtõbõl, borítsuk egy nagy serpenyõbe, és rázogatva süssük át a tofukockákat.
Akkor adjuk hozzá a hagymás mártást, és lassú tûzön, kevergetve addig pirítsuk, míg a szósz besûrûsödik, és a tofu aranybarnás színt kap.
Párolt rizzsel, frissen fogyasszuk.