Gong Bao tofu

2018-01-18

sponsored links

20180117_132510_2.jpg

Tegnap hosszan értekeztem bevásárlási szokásaimról, így a hozzávalók beszerzésére nem térek ki külön. Akik ismerik a munkásságomat, tudják, hogy különösen szeretek foglalkozni a hüvelyes növényekkel - lencsékkel, babokkal, köztük a szójával is. Nemcsak mint alapanyag érdekel ? én kifejezetten szeretem. Nem vagyok profi az ázsiai ételek terén, de a kedvenceimet jól el tudom készíteni ? például a Gong Bao csirkét, és vegetáriánus kistestvérét, melynek receptjét itt olvashatjátok (azt meg sem említem, hogy a földimogyoró is egy babféle valójában?). Maga a fogás laktóz- és gluténmentes, de a szójaszósz összetételére mindenképpen oda kell figyelni: minimális mértékben lisztet és cukrot is tartalmazhat. A cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak a rizs szénhidráttartalmát kell belekalkulálniuk a napi fogyasztásba.

Az elkészítési idõt nem írtam el: tényleg gyorsabb, mint a házhozszállítás!

 

Elkészítési idõ: 25 perc + 10 perc pácolás

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (2 adag): 

 

180 g natúr, lágy tofu

2 evõkanál fehérbor

4 evõkanál szójaszósz

2 evõkanál szezámolaj

2 teáskanál kukoricakeményítõ, 2 evõkanál vízben feloldva

1 kávéskanál chili paszta

1 teáskanál fehérbor ecet

2 teáskanál barna cukor

2 szál zöld hagyma, felaprítva

1 teáskanál apróra vágott fokhagyma

50 g földimogyoró

100 g rizs

 

Elkészítés:

 

A páchoz keverjünk össze 1 evõkanál bort, 2 evõkanál szójaszószt, 1 evõkanál olajat és 1 evõkanál vízben oldott kukoricakeményítõt.

A tofut vágjuk kockákra, tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a pácot, majd rakjuk a hûtõbe 10 percre.

Egy másik tálban keverjük össze a megmaradt 1 evõkanál bort, 2 evõkanál szójaszószt, 1 evõkanál olajat, 1 evõkanál kukoricakeményítõ / víz keveréket, a chili pasztát, az ecetet és cukrot.

Adjuk hozzá a felkarikázott zöldhagymát, a felaprított fokhagymát, és a mogyorót.

Vegyük ki a tofut a hûtõbõl, borítsuk egy nagy serpenyõbe, és rázogatva süssük át a tofukockákat.

Akkor adjuk hozzá a hagymás mártást, és lassú tûzön, kevergetve addig pirítsuk, míg a szósz besûrûsödik, és a tofu aranybarnás színt kap.

Párolt rizzsel, frissen fogyasszuk.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2018/01/18/go...

sponsored links

Keres?s