Gomás csirkeragu

2014-03-26

sponsored links

A hasonló raguk, pörköltek, mártások kiváló tulajdonsága, hogy évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetõek, hiszen alapanyagaik mindig rendelkezére állnak. Egy hagyományos ebédnek laktató és finom fõétele lehet az alábbi recept, fõleg, ha házilag nevelt csirkébõl készítjük. Puliszkával tálalva semmi jobb nem kell az asztalra :)


Hozzávalók(5 személyre): 60 dkg csirke -, vagy tyúkhús (alsó és felsõ combok, szárnyak), 25 dkg gomba, 1 hagyma, 2 ? 3 dl tejföl, 1 dl tej, 1 evõkanál liszt, kevés olaj, só, bors, friss vagy szárított petrezselyemzöld.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a csirkehúst, alaposan megmossuk.
  2. A combokat kicsontozzuk, a szárnyakat is kettõbe vágjuk, a szárnyvégeket félretesszük, a húst vastagabb csíkokra vágjuk.
  3. A a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, majd 3 ? 4 dl meleg vizet töltünk rá, puhára pároljuk.
  4. A gombát megmossuk, felszeleteljük, kevés olajon, saját levében megpároljuk.
  5. A megpuhult húshoz hozzáadjuk a megpárolt gombát, 5 ? 6 percig együtt pároljuk.
  6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kissé felhigítjuk a tejjel, besûrítjük vele a ragut, a legvégén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
Megjegyzés: Ehhez a csirkeraguhoz leginkább a puliszka illik és tálaljunk mellé friss vagy üvegben eltett savanyúságot is.
Ha a hús túl sok zsírt eresztene, szûrjük le a felesleget róla.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s