Gomolya sajt sáfrányos szeklicével

2012-01-25

sponsored links


 Így a zimankós január vége felé gondoltam "alkotok" valami vidámat :-)
A sáfrányos szeklice a gasztronómiában  mint szinezõanyag van jelen.
Virága nyíláskor narancs színû, szárítás után pedig vörösesbarna lesz. A virágszírmok belsejében lévõ bibék adják magát a fûszert.
Használják levesek, tészták mártások és persze sajtok színezéséhez. A világos sárgától a sötét pirosig lehet vele festeni a mennyiség szabályozásával.
A népi gyógyászatban teáját erõs köhögés enyhítésére alkalmazzák.
(forrás: Wikipédia)

A 32 fokra felmelegített tejhez 1 ek sáfrányos szeklicét adtam, majd 10-15 percet vártam vele,hogy a tej átvegye a ...

Folytats a blogon ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2012/01...

sponsored links

Keres?s