Gombóctészta krumplival, vagy anélkül

2012-08-05

sponsored links



Gyerekkorunkban mindig krumplival készült a gombóctészta. Ahogy tanultam úgy készítettem aztán én is. Csakhogy volt olyan, hogy nem volt idõ krumplit fõzni, de a gyerekek szilvásgombócot kértek. Hamar kellett az a gombóc. Régi szakácskönyvemben bukkantam rá a krumpli nélküli tészta receptjére. Az idõ múlásával sokszor készült nálunk mindkét variáns. 
A krumpli nélküli gombócot olyanok is fogyaszthatják, akinek gyomorégést okoz a krumpli.
A tésztája pedig nem keményedik meg kihûlés után.

Krumplis (szilvás)gombóctészta

60 dkg krumplit megfõzök, kihûtöm, megpucolom és krumplinyomón áttöröm. Hozzáadok
1 tojást
1 kk sót és annyi lisztet amennyit fölvesz. Kb 
20 dkg liszt

Összegyúrom, lisztezett deszkán fél ujjnyira nyújtom és tenyérnyi darabokra kockázom.16 darab szilvát( ennyi kockám lett) kettévágtam, közepét fahéjas cukorral megtöltöttem, a kockák közepére helyeztem és a tésztát gombóccá formáltam. Lobogó ...

Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2012/08/gomb...

sponsored links

Keres?s