Gombóc leves, tapcsikolt pogácsa

2012-11-15

sponsored links


Tegnap egy kicsit elméreteztem a rakott csirkemell köretének szánt krumpli mennyiségét és elég keveset is ettünk belõle, na mindegy, eltettem a hûtõbe, ma meg elõszedtem, és ebbõl lett az ebéd. Elõrelátóan eltettem a krumpli fõzõlevét is egy bögrében folpackkal letakarva, mert már tegnap úgy gondoltam, hogy egy jó kis gombóclevesre való krumplis tésztát készítek a maradékból, de azt álmomban sem mertem volna gondolni, hogy még egy tál tapcsikolt pogácsára is futja majd. A krumplis tésztához krumplinyomóval áttörtem a krumplit (nagyon jó fajta ez az Anyukámtól kapott hópehely krumpli, tényleg olyan könnyû volt még ma, a hûtõbõl kivéve is áttörni, mintha csak elõtte fõtt volna meg). 1 kiló 35 deka lett. Ehhez ütöttem 2 tojást, ami 9 dkg volt, és beledolgoztam kb. 70 dkg rétes lisztet. Amikor a tészta elkészült, gyorsan odatettem a gombóc leves alapját. Elõször összevágtam 1 fej hagymát apróra, és kevés olajon üvegesre dinszteltem. Félrehúztam a fazekat, megvártam, míg a sistergés csillapodik, akkor a hagymára szórtam 2 púpos fehér kanál fûszerpaprikát, elkevertem, és már föl is öntöttem a bögre (2,5 dl) krumpli fõzõlével, és még egy börgre forró vízzel, majd még 2 literrel. Tettem bele pár ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/11/gomboc-le...

sponsored links

Keres?s