Gombóc leves - petrezselymes krumpliból
sponsored links
Húsvét hétfõjén elég sok petrezselymes krumpli maradt, amit sajnáltam volna kidobni, de úgy éreztem, köretnek már "nem az igazi". Törtem a fejem, mi legyen belõle. Krémleves? Á, most inkább valami más... Aztán eszembe jutott, ha a gnochhi lehet spenótos, akkor a gombóc miért ne lehetne petrezselymes. És máris megvolt a maradék petrezselymes krumpli szuper felhasználási módja. Családunk minden tagja imádja ugyanis a gombóc levest, az a kis petrezselyemzöld a gombócokban biztosan föl sem tûnik senkinek. Azonnal nekifogtam, és elég rövid idõ alatt asztalra került a finom fûszeres, sok-gombócos leves. Mindenki degeszre ehette-eheti magát belõle.
Hozzávalók:
- 70 dkg maradék petrezselymes krumpli
- 1 tojás
- kb. 30-35 dkg liszt (vegyesen finom és rétes)
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 2 fehér kanál csípõs fûszerpaprika
- 3 liter forró víz
- 2 fehér kanál ételízesítõ
- 3-4 fehér kanál ételízesítõbõl kiszitált szárított zöldség
Otthon, gyerekkoromban Anyukám a gombóclevesbe belerakta mindig a krumpli fõzõ levét is, most ez hiányzik a levesbõl, de a sok gombóc miatt mégis elég tartalmas lett. Elõször megtisztítottam, megmostam és felaprítottam a hagymát, kevés olajon megdinszteltem, aztán levettem a tûzrõl, ráraktam a fûszerpaprikát, gyorsan összekevertem és felöntöttem forró vízzel. Visszaraktam a tûzhelyre, ételízesítõvel ízesítettem és beleraktam a kiszitált szárított zöldséget. Nagy lángon felforraltam, majd ...