Gombázzunk be! - Gombakrémleves
sponsored links
Ha emlékezetem nem csal, még egy levest sem hoztunk el nektek, így ideje pótolni ezt a hiányosságot. Fogyasztásuk nemzetenként más-más hangsúlyt kap. Érdekesség, hogy míg nálunk fõképp délidõben, addig Franciaországban, vagy Angliában esténként kerül asztalra ez a fogás. Leveseinknek leginkább étvágyfokozó szerepe van, így értelemszerûen étkezéseink elsõ szakaszában hárul rájuk fontos szerep.
Mai alanyunk egy krémleves. A krémlevesek tulajdonképpen legírozott, montírozott pürélevesek. E két eljárásnak köszönhetõen zsiradékot és fehérjét viszünk ételünkbe, ezzel növelve a tápértékét, valamint élvezeti értékét is. Hogy ez mit is jelent tulajdonképpen? Mindjárt kiderül.
Szükségünk lesz:
- 50 dkg csiperkegombára
- 3 dl tejszínre
- 1 fej vöröshagymára
- 2 db zsemlére, melyet helyettesíthetünk kenyérrel, kiflivel, vagy baguette-el is ...