Gombázzunk be! - Gombakrémleves

2012-10-27

sponsored links

DSCN0544.JPG

Ha emlékezetem nem csal, még egy levest sem hoztunk el nektek, így ideje pótolni ezt a hiányosságot. Fogyasztásuk nemzetenként más-más hangsúlyt kap. Érdekesség, hogy míg nálunk fõképp délidõben, addig Franciaországban, vagy Angliában esténként kerül asztalra ez a fogás. Leveseinknek leginkább étvágyfokozó szerepe van, így értelemszerûen étkezéseink elsõ szakaszában hárul rájuk fontos szerep.

Mai alanyunk egy krémleves. A krémlevesek tulajdonképpen legírozott, montírozott pürélevesek. E két eljárásnak köszönhetõen zsiradékot és fehérjét viszünk ételünkbe, ezzel növelve a tápértékét, valamint élvezeti értékét is. Hogy ez mit is jelent tulajdonképpen? Mindjárt kiderül.

Szükségünk lesz:

  • 50 dkg csiperkegombára
  • 3 dl tejszínre
  • 1 fej vöröshagymára
  • 2 db zsemlére, melyet helyettesíthetünk kenyérrel, kiflivel, vagy baguette-el is ...

Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2012/10/27/gombazzun...

sponsored links

Keres?s