Gombával töltött ravioli

2017-11-28

sponsored links

Pár hete hogy figyelemmel kísérem "Konyhafõnök" mûsort aminek nézése során kedvet kaptam ennek a tésztának az elkészítésére.Érdekes hogy a receptek válogatása  során éppen az egyik zsûritag oldalán találtam rá a kipróbálandó receptre:)
                                                                         

Hozzávalók tésztához: 100 g liszt, 1 db tojás, 1 tk olívaolaj, töltelékhez:  1 evõkanál vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 150 g gomba, 2 dkg reszelt sajt, só, bors, kakukkfû, mártáshoz: 2 evõkanál vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk rozmaring, 50 ml fehérbor, só, bors, szórásra vágott petrezselyem.
                                                                          
Készül a tészta!
Elkészítése: Tésztát hozzávalókból összegyúrtam és fél órára félretettem, addig elkészítettem a tölteléket. Gombát megpucoltam apróra vágtam , vöröshagymát szintén tisztítás után felkockáztam. Vajat megmelegítettem beletettem a vöröshagymát kicsit dinszteltem rátettem a gombát fûszereztem együtt pároltam majd mikor levettem a tûzhelyrõl akkor kevertem hozzá a sajtot . Tésztát kinyújtottam 5 cm pogácsaszaggatóval kiszaggattam a gombás raguból a minden második tészta közepére tettem kiskanállal   tojásfehérjével  a töltelék körül megkentem és egy másik tésztát rátettem majd körbenyomkodtam egy villa segítségével. Forrásban lévõ enyhén sós vízbe pakoltam a tésztát mikor feljött a víz tetejére kiszedtem. Elkészítettem a mártást : vajat megforrósítottam beletettem a megpucolt lereszelt fokhagymát dinszteltem fûszereztem ráöntöttem a bort és felforraltam. Tányérra szedtem a tésztából megöntöztem a mártással és apróra vágott petrezselymet szórtam rá. Elkészítése egészen kicsit tovább tartott mintha egy kész tésztával készítettem volna ebédet de megérte, mert nagyon finom volt!
Jó étvágyat !

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/11/...

sponsored links

Keres?s