Gombával töltött pulykagolyó rántva
sponsored links
A gyerekek minden nap rántott húst ennének. Azért, hogy kicsit hasonló, de mégis másfajta étel kerüljön az asztalra, ezt a gombás fogást találtam ki, ami hidegen és melegen is finom.
A gyerekek kedvéért fûszeres sült burgonyával kínáltam.
Hozzávalók kb. 14 golyóhoz:
Golyókhoz:
*35 dkg darált pulykahús
*1 púpozott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém
*1 kis üveg gomba fele
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj bõven
A darált pulykahúst összedolgozzuk a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és diónyi adagokat veszünk, aminek a közepébe egy lecsepegtetett, és szárazra törölt gombafejet nyomunk, majd golyóvá sodorjuk. Óvatosan megforgatjuk lisztben, majd egy kissé felvert tojásban, végül zsemlemorzsában. Bõ, forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.