Gombával töltött fasírtkosarak.... bulgurral ,kínai zöldségekkel.
sponsored links
Fasírttal is sokféle ételféleséget készítek.
Most Zsuzsika családi receptjére került a sor.Nagyon finom étel.
Gyorsan elkészül...különleges!
Hozzávalók:
Most Zsuzsika családi receptjére került a sor.Nagyon finom étel.
Gyorsan elkészül...különleges!
Hozzávalók:
- 1kg -darálthús---sertés-marha
- 1 tojás
- 2-3 áztatott zsemle
- 2 hagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- só,bors,házi ételízesítõ,
- 1 zacskó bacon
- 50dg gomba szelve
- 1 tejföl
- reszelt sajt
- kis zacskó bulgur
- 1 zacskó kínai -mirelit zöldség
Egyik hagymát kockázom--olajon megfuttatom--rádobom a szeletelt gombát,ízesítem--zsírjára sütöm.
Az másik hagymát kockázom,olajon megfuttatom a fokhagymával együtt...hagyom kihûlni.A fasírt hozzávalóival--zsemlével,tojással,fûszerekkel jól összedolgozom.Egy közepes gombócnyi
fasírtból a tenyeremben kosarat formázok--óvatosan körbetekerem a vékony baconnal--kivajazott tepsibe teszem,majd megtöltöm a párolt gombával.Sütõben sütöm kb.40 percet.
Amikor majdnem megsült akkor jól megpakolom tejföllel,csak a gombára..tovább sütöm ,a végén halmozom rá a reszelt sajtot .Tálaláskor friss petrezselyemmel szórom meg.
Köretnek: bulgurt fõzök..só,bors.fokhagymapor ízesítést kap.
Közben wookban roppanósra pirítom a kínai zöldségeket.
Nagyon finom ízvilágú étel.
Mégegyszer köszi Zsuzsika édesanyjának a fincsi receptet.
Jó étvágyat kívánok...MARI