Gombával töltött csirketekercs
sponsored links
Hozzávalók:
2 db nagyobb csirkemellfilé
1 fürt laskagomba
1 pici fej hagyma
1 szelet kaliforniai (vagy más szines) paprika
frissen õrölt bors
só
2 db tojás
csirke fûszersó
olaj
Elkészítés:
Elsõ lépésben tegyük deszkára egyenként a mellfiléket, és egy éles késsel nyissuk szét úgy, hogy egy kétszer akkora felületet kapjunk. Vigyázzunk, nehogy teljesen elvágjuk a húst. Kicsit veregessük meg, hogy lazuljanak a rostok. Nem kell hozzá még klopfoló sem, elég a kés nyelével párat ráütögetni. Picit sózzuk, sorsozzuk, majd tegyük félre. A laskagombát már elõre mossuk meg, s ha lecsepegett, akkor papírtörlõvel még itassuk le róla a nedvességet.Vágjuk vékony szeletekre a gombatányérokat, és a szárat is, addig, míg nem keményedik el. A hagymát és a paprikát nagyon apróra kockázzuk fel. Kevés olajon kezdjük megdinsztelni a hagymát, majd 1-2 perc után adjuk hozzá a gombát és a paprikát is. Csipetnyi sóval megszórjuk és lefedjük. Nem kell neki sok idõ, ezért ügyeljünk rá. Amikor a gomba összeesik, jöhet rá a közben felvert két tojás. Süssük meg, pont úgy, mintha rántottát készítenénk. Ha megsült, hagyjuk hûlni kicsit, majd a deszkán kiterített csirkemelleken osszuk el a tölteléket. Göngyöljük fel, és igazítsuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, így még megtûzni sem kell. Pici olajjal kikent jénaiba fektessük a tekercseket, szórjuk meg fûszersóval, és mehetnek a sütõbe. Közepes lángnál kb. fél óra alatt szépen megsülnek. Tízpercnyi pihentetés után már lehet is szeletelni, tálalni.
Ma csirkemelles napunk volt, az ebéd mindkét húsos fogása ebbõl az alapanyagból készült. Sokan nem szeretik a csirkemellet, azt mondják, száraz hús. Pedig szerintem csak oda kell figyelni rá a sütésnél. Nekem mindig finom szaftos marad.
2 db nagyobb csirkemellfilé
1 fürt laskagomba
1 pici fej hagyma
1 szelet kaliforniai (vagy más szines) paprika
frissen õrölt bors
só
2 db tojás
csirke fûszersó
olaj
Elkészítés:
Elsõ lépésben tegyük deszkára egyenként a mellfiléket, és egy éles késsel nyissuk szét úgy, hogy egy kétszer akkora felületet kapjunk. Vigyázzunk, nehogy teljesen elvágjuk a húst. Kicsit veregessük meg, hogy lazuljanak a rostok. Nem kell hozzá még klopfoló sem, elég a kés nyelével párat ráütögetni. Picit sózzuk, sorsozzuk, majd tegyük félre. A laskagombát már elõre mossuk meg, s ha lecsepegett, akkor papírtörlõvel még itassuk le róla a nedvességet.Vágjuk vékony szeletekre a gombatányérokat, és a szárat is, addig, míg nem keményedik el. A hagymát és a paprikát nagyon apróra kockázzuk fel. Kevés olajon kezdjük megdinsztelni a hagymát, majd 1-2 perc után adjuk hozzá a gombát és a paprikát is. Csipetnyi sóval megszórjuk és lefedjük. Nem kell neki sok idõ, ezért ügyeljünk rá. Amikor a gomba összeesik, jöhet rá a közben felvert két tojás. Süssük meg, pont úgy, mintha rántottát készítenénk. Ha megsült, hagyjuk hûlni kicsit, majd a deszkán kiterített csirkemelleken osszuk el a tölteléket. Göngyöljük fel, és igazítsuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön, így még megtûzni sem kell. Pici olajjal kikent jénaiba fektessük a tekercseket, szórjuk meg fûszersóval, és mehetnek a sütõbe. Közepes lángnál kb. fél óra alatt szépen megsülnek. Tízpercnyi pihentetés után már lehet is szeletelni, tálalni.
Ma csirkemelles napunk volt, az ebéd mindkét húsos fogása ebbõl az alapanyagból készült. Sokan nem szeretik a csirkemellet, azt mondják, száraz hús. Pedig szerintem csak oda kell figyelni rá a sütésnél. Nekem mindig finom szaftos marad.