Gombával, tojással töltött zsemle - melegszendvics 3.
sponsored links
Ez pedig egy jó öreg klasszikus a melegszendvicsek sorában - szerintem. A kivájt zsemlébe bepakolt valamilyen töltelékkel szinte nem lehet szégyent vallani. Lehet sós és édes is, nagyon közkedvelt az édes túróval töltött zsemle, amikor a tölteléket hasonlóan készítjük, mint a palacsintához, vagyis a túrót cukorral, tojással, citromhéjjal keverjük el, aztán a zsemlékbe töltve sütõben megsütjük. Nagyon jó!
Valamikor régen már megírtam egy húskonzerves kencével készült változatot. Ez a mostani még annál is egyszerûbb, de mutatósabb és talán finomabb is.
Szokás szerint a zsemléket kettévágtam - jobb, ha nem egészen frissek, könnyebb bánni velük - és a belsejüket kiszedegettem, hogy kb. egy centis réteg maradt. (A kiszedett részt megszárítva, esetleg pirítva is morzsaként fel lehet használni.) Egy ...