Gombával rakott krumpli
sponsored links
A rakott krumpli az egyik kedvenc ételem. Egy dolgot nem szeretek igazán benne, az a kolbász megsütve. A tojást meg kerülnöm kell. Gomba pedig mindig jöhet. Ez a fajta rakott krumpli pont ennyivel másabb a hagyományoshoz képest.
Hozzávalók:
15 dkg csiperke gomba
50 dkg krumpli
1,5 dl fõzõtejszín
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
só
bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kb fél cm vastag szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük.
Egy tûzálló tájat kivajazunk.
A krumpli harmadát az aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
Rászeleteljük a gomba felét, majd újabb réteg krumpli, gomba és a tetejére megint krumpli. Sózzuk, borsozzuk.
Meglocsoljuk tejszínnel.
190 C-ra elõmelegített sütõben 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
A gyönyörû gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.
Forrás: https://gasztroabc.hu/recept/9794_gombaval-rakott-krumpli/