Gombával rakott krumpli

2017-05-18

sponsored links







A rakott krumpli az egyik kedvenc ételem. Egy dolgot nem szeretek igazán benne, az a kolbász megsütve. A tojást meg kerülnöm kell. Gomba pedig mindig jöhet. Ez a fajta rakott krumpli pont ennyivel másabb a hagyományoshoz képest.



Hozzávalók:

15 dkg csiperke gomba

50 dkg krumpli

1,5 dl fõzõtejszín

2 gerezd fokhagyma

2 dkg vaj



bors



Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kb fél cm vastag szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy tûzálló tájat kivajazunk.

A krumpli harmadát az aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk.

Rászeleteljük a gomba felét, majd újabb réteg krumpli, gomba és a tetejére megint krumpli. Sózzuk, borsozzuk.

Meglocsoljuk tejszínnel.

190 C-ra elõmelegített sütõben 40-45 perc alatt megsütjük.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?







A gyönyörû gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.





Forrás: https://gasztroabc.hu/recept/9794_gombaval-rakott-krumpli/

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/05/18/gomb...

sponsored links

Keres?s