Gombával megrakott csirkemell

2012-02-15

sponsored links


Ez aztán egy annyira egyszerû étel volt, hogy még én magam is csodálkoztam, hogy mennyire finom. Igazán sokszor fõztem - és írtam is - gombás ételt, hiszen nagyon szeretem a gombát. Azt is szeretem benne, hogy sokféleképpen tudom használni; köret is lehet, hús helyett is lehet, fõétel vagy csak falatka, meg még ilyen-olyan saláta is. A gomba-csirkemell összeállítás pedig nálam az egyik leggyakoribb, nagyon jó, és nem utolsósorban gyorsan el is készül.

Most a szokott módon felszeletelt - lapjában kettévágott - csirkemell-filéket megfûszereztem, nem túlzottan, hogy a fûszer ne nyomja el a többi alkotórész ízét.

Kis idõre félretettem, közben a jól megmosott kicsi gombákat kevés olajon megpirítottam. Addig sütöttem, míg semmi leve nem maradt, akkor sóztam meg, majd tovább pirítottam, míg színesedni is kezdett.
Ezután mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megsütöttem a hússzeleteket, egymás mellé fektettem egy jénai tálra.
Egyenként a tetejükre halmoztam a gombát, mint a Dubarry-szeletnél, de nem öntöttem rá semmiféle mártást, ehelyett ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2012/02/15/gombaval_megr...

sponsored links

Keres?s