Gombásgaluska leves
sponsored links
Hozzávalók
a galuskához: 25 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 1 evõkanál olaj, 2 tojás, 1-2 evõkanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld;
a leveshez: 3 szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kis hagyma, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, bors, tárkonyecet
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megdinszteljük rajta elõbb a hagymát, majd a zöldségeket is. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsózzuk és megfõzzük. Közben elkészítjük a galuskamasszát. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd az ...