Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle
sponsored links
Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle
Imádom az olaszos ízeket, ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.Hozzávalók:
- 25dkg tagliatelle tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 1 db chili
- olívaolaj
- 1 dl fõzõtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 levél bazsalikom
- 1 bazsalikom csúcs
- 5 szál petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 1 marék madársaláta
- 10 szem száras caprigyümölcs
- só
- õrölt fekete bors
- kakukkfû
- oregano
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, egy serpenyõben olajon dinsztelem, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, capõrigyümölcsöt is. FûszerezemKözben a tésztát al dente megfõzöm sós vízben, A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom. A parmezánt forgácsokká reszelem
Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket, felrottyantom. Hozzákeverem a leszûrt tésztát.
Tálaláskor szórok rá a a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom csúccsal.