Gombás-zöldséges pulykaragu
sponsored links
Gombás-zöldséges pulykaragu
Hozzávalók 4 fõre:
- 1 kg pulykamedallion felcsíkozva
- 1 marék szezámmag
- 3 evõkanál kókuszolaj
- õrölt fekete bors, cayenne bors, Himalája só,curry,õrölt gyömbér
- 1 nagy szárzeller
- 1 fej édeskömény
- 500g csiperke gomba
- 2 nagy marék bébispenót
- 2 evõkanál levendulaméz
A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyõben.Hozzáadjuk a kókuszolajat és a csíkokra vágott húst.Fehéredésig sütjük.A só kivételével ízlés szerint fûszerezzük.A mézet rácsurgatjuk és így pirítjuk tovább.A felaprított szárzellert és az édesköményt is hozzáadjuk és együtt pároljuk a hússal.A gombát felszeleteljük és azt is a raguhoz adjuk.Lefedve pároljuk készre.( amikor a hús puha, a zöldségek pedig még roppanósan puhák,akkor jó)Ezután megszórjuk sóval és elzárjuk alatta a gázt.Végül a bébispenótot rápakoljuk és lefedjük.Fél óráig hagyjuk így,ezalatt a spenót összeesik és szépen belesimul az ételbe.
Melegen kínáljuk.
Jó étvágyat!