Gombás zöldbab fõzelék, baconba tekert fasírttal
sponsored links
Ismét kívántunk valami zöldet, így esett a választásunk a zöldbabra :) És a feltét isteni finom hozzá :)
Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg zöldbab, 25 dkg csiperke gomba, 3 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika, kb 5 dl tej, kis csokor bazsalikom, kevés olaj. A feltéthez: 50 dkg darálthús (disznó és marha vegyesen), só, bors, 5 - 6 cikk fokhagyma, 2 szelet vízbe áztatott kenyér, 1 tojás, 10 - 12 db vékonyra szeletelt bacon, olaj a sütéshez. 25 dkg spagetti.
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, megtördeljük, sós vízben roppanósra fõzzük, leszûrjük, hideg vízbe tesszük. A gombát felszeleteljük, borsozzuk, az olajon megpirítjuk, sózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, kicsit átkavarjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a leszûrt zöldbabot, folyamatosan kavargatva besûrítjük, ha szükséges még fûszerezzük, végül hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot.
A darálthúshoz hozzáadjuk a kiszorított kenyeret, az áttört fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Kb 3 - 4 cm hosszú, hüvelykujj széles rúdacskákat sodrunk, mindeniket egy baconba tekerjük, forró olajban kisütjük. A spagettit sós vízben kifõzzük. A fõzeléket a kisült fasírttal, a spagettivel tálaljuk.
Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg zöldbab, 25 dkg csiperke gomba, 3 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika, kb 5 dl tej, kis csokor bazsalikom, kevés olaj. A feltéthez: 50 dkg darálthús (disznó és marha vegyesen), só, bors, 5 - 6 cikk fokhagyma, 2 szelet vízbe áztatott kenyér, 1 tojás, 10 - 12 db vékonyra szeletelt bacon, olaj a sütéshez. 25 dkg spagetti.
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, megtördeljük, sós vízben roppanósra fõzzük, leszûrjük, hideg vízbe tesszük. A gombát felszeleteljük, borsozzuk, az olajon megpirítjuk, sózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, kicsit átkavarjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a leszûrt zöldbabot, folyamatosan kavargatva besûrítjük, ha szükséges még fûszerezzük, végül hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot.
A darálthúshoz hozzáadjuk a kiszorított kenyeret, az áttört fokhagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Kb 3 - 4 cm hosszú, hüvelykujj széles rúdacskákat sodrunk, mindeniket egy baconba tekerjük, forró olajban kisütjük. A spagettit sós vízben kifõzzük. A fõzeléket a kisült fasírttal, a spagettivel tálaljuk.