Gombás zakuszka padlizsánnal

2011-09-03

sponsored links

Az idõk folyamán - úgy kb. 20-25 éve, amióta zakuszkát készítek -, arra jöttem rá, hogy annál finomabb a zöldségpaszta, minél több komponens van benne. Ez hatványozottan igaz a gombás zakuszkára, ugyanis minél többféle erdei gombát teszünk bele, annál finomabb lesz a végeredmény. Nos, úgy adódott, hogy a Gombakirály tiszteletét tette nálam mielõtt hozzáláttam volna a Nagy Zakuszka-projektemhez - errõl késõbb lesz bejegyzés -, és mivel a vargánya-rókagomba páros mellett hozott galambgombát, marhanyelvet (gerebengomba), erdei csiperkét, fenyõalját (ízletes rizike) és még valami laskafélét is, nem volt vitás, hogy mindez a zakuszkás fazékban landol. Közben azt is megtapasztaltam, hogy a gombás zakuszka is krémesebb, selymesebb állagú lesz, de ízre is jobb, ha van benne egy kis padlizsán. Ráadásul többen is kértek, tegyek közzé egy kisebb adagot, mert nem mindenki akar egyszerre 40 üvegnyi zakuszkával "megküzdeni". Nos, mindezekért - és folyamatos méricskélések után - ímhol egy újabb gombás zakuszka változat, ami kisebb adag, mint a korábbi, van benne padlizsán és többféle gomba, ráadásul a végeredményrõl készült fotó is lényegesen jobb.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/09/g...

sponsored links

Keres?s