Gombás-tárkonyos csirke pie
sponsored links
Khm, ez az étel nem fog soha az életben szépség nagydíjat nyerni - de annyira nagyon finom...
Ízes-selymes gombás csirkeragu az oly jellegzetes tárkonnyal, burgonyapaplan alatt megsütve.
Ajánlom :-) Pláne, ha esetleg van maradék krumplipüré, mert akkor meg aztán tényleg gyerekjáték az összeállítása!
Gombás-tárkonyos csirke pie
Elkészítési idõ: 1,5 óra
Hozzávalók:
- 3 ek. olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- só, bors
- 1 tk. morzsolt tárkony
A burgonyapüréhez:
- 60 dkg burgonya
- szokásunk szerint: tej/tejföl/tejszín/vaj
- 1 tojás
- 10-15 dkg reszelt sajt
Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a vékony csíkokra vágott csirkehúst erõs lángon kevergetve fehéredésig pirítjuk a hagymás zsiradékon.
Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk együtt, míg a gomba leve el nem párolog.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük nekünk tetszõ mennyiségû tárkonnyal, végül keverjük hozzá a tejszínt, és takaréklángon forraljuk ki néhány perc alatt.
Simítsuk tûzálló tálba, tetejét vonjuk be a szokásunk-ízlésünk szerint elkészített burgonyapürével, ami kevertünk egy egész nyers tojást is.
Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokosra melegített sütõben a sajtos püré pirulásáig sütjük.