Gombás-tejszínes csirkecsíkok mustárosan
sponsored links
Volt egy kis csirke itthon, és nagyon kevés idõ a fõzésre. Így ezt a nagyon egyszerû fogást készítettem, ami bõ fél óra alatt már fogyasztható is volt. Csak ennyi tejszín lapult a hûtõben, de egész nyugodtan elbír akár két decilitert is. Spagetti tésztával kínáltam.
A recept megjelent a Kifõztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*25 dkg gomba
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*3-4 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*1 dl zsíros tejszín
*1 púpozott ek mustár
A megtisztított, csíkokra vágott húst egy serpenyõben, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és addig pároljuk, míg a gomba leve elfõ, és a hús megpuhul. Hozzáöntjük a mustárral elkevert tejszínt, majd beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet. Melegen, kifõtt spagetti tésztával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.