Gombás-tejfölös csirkecomb
sponsored links
Szeretjük a gombás ételeket, mert sokféle alapanyaggal együtt nagyon változatos ételek készíthetõek belõle.
Hozzávalók: 4-6 adag
4-6 db csirkecomb, só, bors, 3-4 ek olaj, 3 tk Vegeta ételízesítõ, 2 kk majoránna, 1,5 dl fehérbor, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg gomba, 3 dl tejföl, 1 tk liszt, 2 tk pirospaprika, fél csokor petrezselyem, 25 dkg rizs.
A combokat ketté is vághatjuk, én egészben hagytam, a hevített olajban pár perc alatt mindkét oldalukat átsütöttem. Sóztam, borsoztam, rászórtam az ételízesítõt a majoránnát, aláöntöttem a bort és lefedve a borban és a saját levében pároltam puhára. A gombát megtisztítottam és felszeleteltem. Kivettem a fûszeres zsiradékból a combokat egy tányérba, és a visszamaradt zsiradékban az apróra vágott hagymát dinszteltem, majd beletettem az apróra vágott fokhagymát is és a felszeletelt gombát. Sóztam, borsoztam, kevés ételízesítõt és majoránnát is szórtam rá, fedõ alatt pároltam, majd zsírjára sütöttem. Közben a telfölt összekevertem a liszttel Az elkészült gombára rászórtam a pirospaprikát, összekevertem és a tejföllel is folytattam a keverést. Visszatettem a combokat és pár perc alatt összesütöttem.
A rizst sós, forró vízben kifõztem, leszûrtem és összekevertem kevés olajjal és apróra vágott petrezselyemmel.
Tálaltam a húst a rizzsel és a gombaszósszal.
Hozzávalók: 4-6 adag
4-6 db csirkecomb, só, bors, 3-4 ek olaj, 3 tk Vegeta ételízesítõ, 2 kk majoránna, 1,5 dl fehérbor, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg gomba, 3 dl tejföl, 1 tk liszt, 2 tk pirospaprika, fél csokor petrezselyem, 25 dkg rizs.
A combokat ketté is vághatjuk, én egészben hagytam, a hevített olajban pár perc alatt mindkét oldalukat átsütöttem. Sóztam, borsoztam, rászórtam az ételízesítõt a majoránnát, aláöntöttem a bort és lefedve a borban és a saját levében pároltam puhára. A gombát megtisztítottam és felszeleteltem. Kivettem a fûszeres zsiradékból a combokat egy tányérba, és a visszamaradt zsiradékban az apróra vágott hagymát dinszteltem, majd beletettem az apróra vágott fokhagymát is és a felszeletelt gombát. Sóztam, borsoztam, kevés ételízesítõt és majoránnát is szórtam rá, fedõ alatt pároltam, majd zsírjára sütöttem. Közben a telfölt összekevertem a liszttel Az elkészült gombára rászórtam a pirospaprikát, összekevertem és a tejföllel is folytattam a keverést. Visszatettem a combokat és pár perc alatt összesütöttem.
A rizst sós, forró vízben kifõztem, leszûrtem és összekevertem kevés olajjal és apróra vágott petrezselyemmel.
Tálaltam a húst a rizzsel és a gombaszósszal.