Gombás tarja---lila pürével
sponsored links
Végre találkoztam a lila édesburgonyával...tudtam az én napom lesz.Tarja már bepácolva pihen,gomba mindig van--már csak össze kellett dobni az ebédet.
Lila édesburgonya nemcsak finom,nagyon mutatós is.
Hozzávalók:
Lila édesburgonya nemcsak finom,nagyon mutatós is.
Hozzávalók:
- 10 szelet tarja csont nélkül,vékony szeletre vágva,késsel bevagdosva
- sertés fûszerkeverék
- zsemlemorzsa
- 2-3 gerezd fokhagyma félbevágva
- 30 dg szeletelt gomba
- 1 tejföl
- 2 kanál terryaki szósz
- 1 kávés mustár
- só,bors,oregano
- 1 kis lila édesburgonya
- 2 közepes burgonya
- 1 tejföl
- 1-2 kanál vaj
- pötty olaj
Olajon megfuttattam a fokhagymát,majd hirtelen kisütöttem a morzsában forgatott tarját.
A gombát is fokhagymával pirítottam,fûszereztem,sóval,borssal,oreganóval, majd hozzáadtam a szószt,tejfölt,mustárt..összeforraltam.
A kétféle krumplit kockáztam,sós vízben puhára fõztem.
Összetörtem,pürésítettem,tejföllel,vajjal,pötty olajjal.... ízesítettem.
Kisütöttem a félretett pár darab lila krumplidarabot.
Tálaláskor a tarjára gombamártás került,mellé színes püré,rajta a sült chipssel.
Jó étvágyat kívánok..MARI