Gombás-sonkás sörös palacsinta medvehagymával
sponsored links
A megunhatatlan palacsinta a megunhatatlan medvehagymával. Kiválóan elõkészíthetõ, majd 10 perc múlva tálalható fogás. Nagyobb társaságnak sem nagy kihívás elkészíteni, például ha a haverokat hívunk egy laza sörözésre, elõre megcsinálhatjuk, majd adagonként grillezzük. De arra az esetre is kiváló, ha a barátnõnket akarjuk egy finom vacsorával elkápráztatni, megmutatni, hogy mekkora királyok vagyunk a konyhában is - ez esetben gondolkodjunk el a medvehagymán és esetleg a sörön is. :D Erre is van megoldás: petrezselyem és az étel mellé finom bor, de a tésztába csakis SÖR kerülhet. Mint minden jó étel esetében, itt is fontos a jó alapanyag, ha ez megvan - és tudunk palacsintát sütni - tuti a siker. Mondjuk még nem árt tudni besamelt készíteni sem, de ez is egyszerû, akár a vajas kenyér. Bármilyen üde, friss salátaféle jól illik mellé, személyes kedvencem a római saláta vinaigrette-tel. Elõételként is remekül funkcionál, de ilyenkor fejenként csak egy palacsintával számoljunk.
Hozzávalók 4-6 fõre
A palacsintához:
- 200 g sima liszt
- 2 tanyasi vagy bio tojás
- 4 dl könnyû világos sör ...