Gombás-snidlinges reggeli
sponsored links
Gombás rántottát életemben elõször vidéken ettem, ha jól emlékszem Tét-en. Ahol a háziasszony a friss gombát a rántottába sütötte illetve melegszendvicskrémet készített a vendégek számára. Korábban eszemben sem volt bármit is belesütni a hagymán kívül...bevallom hiba volt. Bár akkor még tojáshéjjal a fenekem próbáltam elsajátítani a számomra oly bonyolult tojásrántotta készítést is. Szerencsére azóta talán fejlõdtem is. :)
Hozzávalók: 5-6 szem csiperke, negyed hagyma, vagy 2-3 szál újhagyma, 2-3 tojás, zsír, só, bors, snidling
A gombákat megtisztítás után nagyon szeletekre vágtam, a hagymát aprítottam. Egy serpenyõben felhevítette a zsírt, és elkezdtem dinsztelni a hagymát, erre jött a gomba illetve a fûszerek. Amikor már kellõképpen megpuhult, jöhetett rá a sóval felvert tojás is. Összesütöttem õket, majd snidlinggel megszórva tálaltam.
Egyszerû de nagyszerû reggelire.