Gombás-sajtos töltött kenyér
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 kisebb kenyér vagy cipó (50 dkg)
- 3 szál újhagyma
- 50 dkg gomba
- kb. 10 dkg vaj
- só
- frissen õrölt bors
- morzsolt kakukkfû
- aprított petrezselyemzöld
- 15 dkg trappista sajt
a tetejére:
- magkeverék (pl. szezám-, len- és napraforgómag)
- A megtisztított hagymát és gombát felszeleteltem.
- A gombát kevés vajon párolni kezdtem, ízesítettem sóval, borssal, kakukkfûvel és petrezselyemzölddel.
- Kis lángon, idõnként megkeverve a zsírjára sütöttem.
- A sajtot elõbb 3-4 mm-es szeletekre, majd kisebb kockákra vágtam.
- A kenyeret bevagdostam úgy, hogy kb. 2 x 2 cm-es kockákat kapjak, de az alját nem vágtam át, egyben hagytam.
- A résekbe töltöttem a kissé kihûlt gombát, a hagymát, és mindegyikbe tettem 1-1 sajtdarabot is.
- Meglocsoltam az olvasztott vajjal, és meghintettem a magkeverékkel.
- Alufóliába csomagoltam, és elõmelegített, 200 fokos sütõben 15 percig sütöttem, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percre visszatettem a sütõbe.
- Frissen, melegen tálaltam, a kockákat tépkedve fogyasztottuk.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.