Gombás-sajtos töltött kenyér

2017-03-08

sponsored links


Hozzávalók:

  • 1 kisebb kenyér vagy cipó (50 dkg)
  • 3 szál újhagyma
  • 50 dkg gomba
  • kb. 10 dkg vaj
  • frissen õrölt bors
  • morzsolt kakukkfû
  • aprított petrezselyemzöld
  • 15 dkg trappista sajt

a tetejére:

  • magkeverék (pl. szezám-, len- és napraforgómag)




  • A megtisztított hagymát és gombát felszeleteltem.




  • A gombát kevés vajon párolni kezdtem, ízesítettem sóval, borssal, kakukkfûvel és petrezselyemzölddel.
  • Kis lángon, idõnként megkeverve a zsírjára sütöttem.
  • A sajtot elõbb 3-4 mm-es szeletekre, majd kisebb kockákra vágtam.
  • A kenyeret bevagdostam úgy, hogy kb. 2 x 2 cm-es kockákat kapjak, de az alját nem vágtam át, egyben hagytam.
  • A résekbe töltöttem a kissé kihûlt gombát, a hagymát, és mindegyikbe tettem 1-1 sajtdarabot is.
  • Meglocsoltam az olvasztott vajjal, és meghintettem a magkeverékkel.
  • Alufóliába csomagoltam, és elõmelegített, 200 fokos sütõben 15 percig sütöttem, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percre visszatettem a sütõbe.
  • Frissen, melegen tálaltam, a kockákat tépkedve fogyasztottuk.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/03/gombas-sa...

sponsored links

Keres?s