Gombás rizotto....
sponsored links
...saját pincémben termett gombából
Az úgy történt, hogy valaki ajánlott egy bizonyos gombaport, amit teában, vízben / ki mit szeret/, 1 teáskanálnyi adagot feloldva egy liternyi folyadékban, naponta meg kell inni és ez erõsíti az immunrendszert, jó az ízületi problémákra stb. stb.
Na ebben az üzletben, ahol a gombapor is kapható kiderült, / egyébként rákereshetõ az interneten a gombajo.hu címszó alatt/ árusítanak otthon termeszthetõ gombakultúrát, kis zsákocskában, a megfelelõ táptalajban, sötét pincében 2-3 hét után szüretelhetõ a friss gomba.
Mivel mi egy gombaszeretõ család vagyunk és egyébként is sok gombás ételt eszünk, így én a csiperke telepítést próbáltam ki, hát mondhatom nem bántam meg.
Lett belõle gombaleves, aztán rántott hús köreteként pirított gombás rizs, töltött-sült csirkecomb töltelékébe téve, és most a gombás rizotto.
Ennyire friss gombát én még nem ettem, most jöttem rá, hogy amit az üzletekben frissként veszünk, az már nem egészen olyan harsogóan-ropogósan friss, mint így leszedve.
Persze nem úgy kell elképzelni, hogy innentõl kezdve ha akarjuk, ha nem, minden nap ...