Gombás pizza szalonnával, kétféle sajttal - hétköznapi ínyenceknek
sponsored links
A napokban ismét sütöttem néhány igazán nagyszerû pizzát. Ilyenkor mindig többfélét sütök, mondhatni, mindenkinek a kedvencét. Szép sorban mindet be is mutatom majd.
Ezt a pizzát magamnak készítettem, természetesen mindig belekóstolunk a többiekébe is. A család többi tagjának is nagyon ízlett a kóstoló belõle.
Szeretek egyes pizzákat "világos" alappal készíteni, tehát nem paradicsomszósszal. Pedig most egy másféle paradicsomszószt készítettem a "piros" alapú pizzákhoz, de errõl majd máskor mesélek.
A világos alap nálam általában aioli, érdemes bepillantani elkészítésébe és sokszínû felhasználási lehetõségeibe:
Ezerarcú aioli
A pizza tésztát mindig a jól bevált pizza tésztám alapján készítem. Sokan próbálták már, másoknál is éppen olyan jól mûködik, mint nálam:
Bevált pizza tészta alaprecept
Hozzávalók 1 közepes pizzához
1 adag pizza tészta (22-25 dkg)
4 evõkanál aioli
10 dkg mozzarella golyó - 5 szeletre vágva ...