Gombás paradicsomleves
sponsored links
Elõször párosítom össze a kettõt, de találnak, finom lett a leves.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy sárgarépa,
- 4 csiperke gomba (én most fagyasztottat használtam),
- 1 közepes fej hagyma,
- fél bögre megmosott rizs,
- fél liter házi paradicsomlé,
- kevés só,
- kevés cukor.
A sárgarépát megmostam, megtisztítottam, hosszába vágtam, majd kb 5 cm hosszú hasábokra daraboltam. A hagymát meghámoztam és a sárgarépával feltettem fõni. Hozzáadtam az apróra vágott, fagyasztott gombát és a sót, majd félkészre fõztem. Ekkor hozzáadtam a rizst és tovább fõztem, amíg a rizs megpuhult. Hozzáöntöttem a paradicsomlét és fõztem még kb öt percig. A hagymát kivettem belõle, adtam hozzá egy nagyon kevés cukrot és máris tálaltam.