Gombás nyúlragu
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb nyúl, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evõkanál zsír, só, bors, 50 dkg gomba, 2 hagyma, 1 evõkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, pirospaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A nyulat összedaraboljuk, besózzuk, borsozzuk. A zsírt felforrósítjuk, majd a nyúlhúsra öntjük, vizet öntünk alá, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és fedõ alatt puhára fõzzük. Amikor a hús megpuhult, a vizet elfõzzük. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A gombát a hagymás zsírba tesszük, kissé összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd zsírjára sütjük, hozzáadjuk a fõtt nyúlhúst. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besûrítjük vele a ragut. Petrezselyemzölddel megszórva, krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.