Gombás melegszendvics

2018-04-14

sponsored links





Talán mindenki emlékszik arra a konzerves gombás melegszendvicskrémre. Na, ez ahelyett van. Talán egy kicsit finomabb. Talán sokkal? ? (bár a pizzás nagyon finomként él az emlékeimben, ha a gombás nem is). Szóval, ez egy melegszendvicskrém, ha nagyon apróra vágod a hozzávalókat és egy ilyen rusztikus rápakolós izé, ha pedig nagyobbakra hagyod, mint én.



Hozzávalók: 

25 dkg csiperkegomba

15 dkg sonka

1 fej vöröshagyma

2 ek étolaj

16 dkg sajt, pl füstölt trappista

2,5 dl tej

2 ek vaj

1 púpozott ek liszt

fél kk õrölt bors

fél tk só

kenyér



Elkészítés:

A hagymát az olajon üvegesre pároljuk.

Rászórjuk a sonkát a együtt pirítjuk 2-3 percig.

Mehet rá a gomba. Amikor az levet eresztett, akkor tegyük rá a sót, borsot és fõzzük fedõ nélkül addig, amíg elfõ a leve.

A besamelhez megolvasztjuk a vajat, habverõvel elkeverjük benne a lisztet. Kis lángon pirítjuk egy-két percig, majd ráöntjük a tejet és besûrítjük.

Hozzákeverjük a kis darabokra vágott vagy reszelt sajtot, amíg el nem olvad.

Végül összekeverjük a gombával.

Kenyerekre halmozzuk és sütõben megpirítjuk az egészet.



Szereted a gombát? További gombás recepteket itt találsz.



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?





A gombát most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.











Forrás: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2017/12/13/mennyei-sonkas-gombas-melegszendvicskrem/





Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2018/04/14/gomb...

sponsored links

Keres?s