Gombás lecsó illatos rizzsel

2014-05-17

sponsored links

Imádom a gyorsan elkészíthetõ ételeket. Sajnos a munkám és a munkahelyem távolsága miatt sokszor kell olyan ételekben gondolkodnom, melyek mondhatni pikk-pakk elkészülnek. Sokan elhagyják a vacsorát, de szerintem fontos, hogy azt a családdal együtt fogyaszthassuk el. Egyik ilyen, 30 perc alatt elkészíthetõ vacsora ötletem volt a mostani étel is. A hûtõben fellelhetõ "maradékokból" készült.

Hozzávalók: 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, lehetõleg húsos, 1-2 fej fõzõhagyma, 3-4 szem paradicsom, 4-5 paprika, 1 zöldpaprika, 8-10 karika kolbász, rizs, tárkony, só, bors, kevés vaj
A gombát és a zöldségeket megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát csíkozzuk. 
Egy nagyobb serpenyõben vajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a kockázott hagymát. Rövid ideig pároljuk. Ezután mehet bele a gomba és a többi zöldség is. Lecsót készítünk.
Sózzuk, borsozzuk. Belekarikázunk némi kolbászt is a füstölt íze miatt. Amíg a lecsó készül, lássunk neki a rizs elkészítéséhez. Rizst mindig 2:1 arányban fõzök. Vagyis 1 bögre rizshez dupla annyi vizet mérek. Elõtte mindig átmosom és hagyom lecsepegni. Kevés zsiradékon elõpirítom és csak ezután engedem fel vízzel. Nagy lángon kezdem fõzni, de közben többször megkeverem és beleteszem a fûszereket is.  Ezúttal az illatos tárkony került bele. Ha a víz el kezd forrni, kislángra váltok és a rizst lefedve tovább párolom.
30 perc alatt egy nagyon ízletes és egészséges ételt kaphatunk.


n


Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/05/g...

sponsored links

Keres?s