Gombás lecsó
sponsored links
Vega lecsó ? hús ?helyett? gombával.
Õszintén szólva otthon (szüleimnél) nem így szoktuk enni a lecsót (hanem így), de most ki akartam próbálni a hús nélküli, gombás változatát. Most nincs az a kifejezett lecsószezon, nem is készítettem belõle sokat, így rizzsel tálaltam (otthon csak kenyeret eszünk a lecsó mellé).
Hozzávalók:
25 dkg gomba
4 db paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
étolaj
só
Elkészítés:
Az olajon üvegesre sütjük a felkockázott hagymát, beleszórjuk a feldarabolt gombát és a csíkokra vágott paprikát.
Amikor kicsit puhulni kezdenek, hozzákeverjük a darabokra vágott paradicsomokat, kicsit megsózzuk, és összefõzzük (amíg a leve nagyjából elpárolog).
Fõtt rizzsel tálaljuk.
Te is imádod a gombát? Itt találsz egy csomó-csomó gombás receptet.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
A gombát most is a Bio-Fungi Kft. biztosította.