Gombás lecsó füstölt szalonnával, pulykahússal

2017-06-10

sponsored links

Gombás lecsó füstölt szalonnával, pulykahússal


Hûtõben volt még korábbról sült pulykahús, valamint gomba. A kamrában találtam még télre eltett lecsót. A fûszerezéssel csínján bántam, mert a lecsó eleve csípõs volt, bogyiszlói paprikából és csípõs hegyes paprikából készült, chili hozzáadásával.

Hozzávalók :

  • 1 üveg (kb. 85 dkg) télre eltett lecsó
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sült füstölt pulykacombhús
  • õrölt piros csípõs paprika
  • õrölt fekete bors
  • 1 ek sertészsír
  • 3 db chili tálaláshoz
  • 3 szál petrezselyem

Elkészítés:

Felszeletelem a gombákat és a szalonnát. A húst apróra vágom.

Egy serpenyõben kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a gombát és a húst. Átforgatom, megsütöm. Beleöntöm a lecsót. Fûszerezem, együtt átfõzöm.

Tálaláskor szedek egy mély tányérba lecsót, teszek rá egy chilit, s szórok rá petrezselymet. Rozskenyérrel fogyasztom, sört iszom hozzá.







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/06/gomb...

sponsored links

Keres?s