Gombás kávés spagetti
sponsored links
Ne csak igyuk, együk is.
A kávét valamikor a IX.-X. század táján fedezték fel Arábia területén a nomád törzsek, akik több mint valószínû, hogy elõbb ették, mint itták. A legenda szerint is, egy kecskepásztor arra lett figyelmes, hogy állatai nagyon késõre térnek nyugovóra. Figyelni kezdte õket és látta, hogy elõszeretettel rágják le egy sötétzöld növény pirosló bogyóit, ezért õ maga is megkóstolta és érezte, hogy életerõ árad szét ereiben. Ettõl kezdve mindig tartott magánál párat, hogy ezzel enyhítsen fáradtságán. A kávé serkentõ és élénkítõ hatásán túl kiváló ízesítõ a csokoládéban, krémekben, süteményekben, de sós ételekben is megállja a helyét mint fûszer. Különösen jól passzol a gombával és a marhahússal.
Gombás kávés spagetti 2 személyre
Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 25 dkg kis méretû csiperke gomba, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 3 dkg vaj, 0,5 dl presszókávé, 1 dl fõzõtejszín, 5 dkg ...