Gombás krumplis tészta
sponsored links
Tegnap a hét végérõl megmaradt ételeket ettük meg, volt amit eredeti formában, volt amit átalakítottam kissé. Átalakításon esett át például a megmaradt kb. két adagnyi tejes-margarinos "krumplipüré". Ebbõl most krumplis tészta lett. Elõször egy nagy fej hagymát apróra vágva megpirítottam kevés olajon, jól megborsoztam, és hozzáöntöttem a hideg krumplipüréhez. Jól elkevertem, és felöntöttem 1,2 liter forró vízzel. Ezzel felforraltam. Raktam hozzá még egy fehér kanál sót, aztán belefõztem egy csomag (50 dkg) durum pillangó tésztát. Újraforrástól 12 percig fõztem, (1x-2x megkeverve), majd a tûzhely kikapcsolása után még adtunk neki 6 percet, mert még elég roppanós volt a tészta.
Saját adag krumplis tésztámat felturbóztam egy adag gombával is, amitõl még finomabb lett :). Ehhez egy kisebb fej ...