Gombás, koktélrákos falatok
sponsored links
Isteni finom :)
Hozzávalók ( 3 ? 4 személy részére):az alaphoz: kb. 25 dkg kukoricaliszt, só, 5 dkg vaj, 10 dkg feta sajt. A feltéthez: 25 dkg gomba, 15 dkg koktélrák, 4 ? 5 szelet lapka sajt, 3 ? 4 karika póréhagyma, kevés olaj, 8 cikk fokhagyma.
Elkészítése:Kb 1 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a kukoricalisztet, sózzuk, folyamatosan kavargatva kissé hígabb puliszkát fõzünk, amikor elkészült hozzákavarjuk a kis kockára vágott feta sajtot és a vajat, egy sütõpapírral bélelt négyszögletû vagy téglalap alakú mûanyag dobozba simítjuk kb 2 cm vastagon, hagyjuk kihûlni, megdermedni.
A felszeletelt gombát 4 cikk finomra aprított fokhagymával kevés olajon megpirítjuk, ugyanígy járunk el a koktélrákkal is.
A kihûlt puliszkát óvatosan egy kevés olajjal kikent serpenyõbe helyezzük, mindkét oldalán megpirítjuk, beborítjuk a lapka sajttal, a gombával, a koktélrákkal, a póréhagymával diszítjük.