Gombás kence
sponsored links
Még mindig nem tudtam megbarátkozni a kence és a mártogatós szavakkal, úgyhogy gombás-bacon-ös dip. Martha Stewartttól van ez is, akár a karamellizált hagymás. Ez is nagyon jó, Levi nem egy akkora gomba-rajongó, mint én, de erre csak annyit mondott hogy "minek eszik az emberek a svédgombát mega többit, amikor ilyet is lehet gombából csinálni?". azt hiszem nále a gomba ezzel elérte a csúcspontot.
Ebbõl az adagból a képen látható adag kétszerese jött ki.
Hozzávalók:
- 45-50 dkg csiperkegomba (lehetõleg barna)
- 3 darab szárított erdei gomba (vargánya, róka-gomba stb.)
- 1 dl forró víz
- 1 nagy póréhagyma, vagy 2 kisebb ? csak a fehér és a világoszöld részei
- 10 dkg bacon
- 22 dkg krémsajt
- tejföl (ezt nem mértem, kb. 20 dkg lehetett)
- só, bors ...