Gombás-kecskesajtos sült tészta ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Újabb sajtos-tésztás sült ?cucc?. Mert abból sosem elég. Ez még a szokásosnál is egyszerûbb, mert nem igazi besamel készül, csak el kell keverni a tejet és a lisztet és felforralni. Nincs pirítgatás, összecsomósodás, liszt-odaégetés?
Hozzávalók:
- 16 dkg teljes kiõrlésû tészta (lehetõleg penne)
- 1,5 csésze vékonyan felszeletelt barna csiperke
- 1 csésze tej
- 1 marék zsemlemorzsa (még jobb egy szelet sokmagvas kenyér aprítóval morzsává darálva)
- 1 evõkanál liszt
- pár evõkanál friss kecskesajt
- zsálya (ha friss, apróra vágva)
- só, bors
A lisztet, a tejet, és a zsályát kézi habverõvel összekeverem, felforralom és pár percig fõzöm. Félreteszem, belekeverek 2 evõkanál kecskesajtot, sózom, borsozom. Megfõzöm és leszûröm a tésztát ? 2-3 perccel kevesebb ideig fõzöm, mint amit a csomagolás ír. A tésztát összekeverem a sajtmártással és a gombával. Tûzálló tálba teszem, alufóliával letakarom, és elõmelegített, 200 fokos sütõben 20-25 percig sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom zsemlemorzsával, pár kanál kecskesajtot teszek rá, és 5-7 percre visszateszem a sütõbe. Tálalás elõtt néhány percig hûlni hagyom.
2 adag lesz belõle.