Gombás-kecskesajtos sült tészta ? ?Végigfõzni a Meatless-t?

2014-02-26

sponsored links

Újabb sajtos-tésztás sült ?cucc?. Mert abból sosem elég. Ez még a szokásosnál is egyszerûbb, mert nem igazi besamel készül, csak el kell keverni a tejet és a lisztet és felforralni. Nincs pirítgatás, összecsomósodás, liszt-odaégetés?

Hozzávalók:

  • 16 dkg teljes kiõrlésû tészta (lehetõleg penne)
  • 1,5 csésze vékonyan felszeletelt barna csiperke
  • 1 csésze tej
  • 1 marék zsemlemorzsa (még jobb egy szelet sokmagvas kenyér aprítóval morzsává darálva)
  • 1 evõkanál liszt
  • pár evõkanál friss kecskesajt
  • zsálya (ha friss, apróra vágva)
  • só, bors

A lisztet, a tejet, és a zsályát kézi habverõvel összekeverem, felforralom és pár percig fõzöm. Félreteszem, belekeverek 2 evõkanál kecskesajtot, sózom, borsozom. Megfõzöm és leszûröm a tésztát ? 2-3 perccel kevesebb ideig fõzöm, mint amit a csomagolás ír. A tésztát összekeverem a sajtmártással és a gombával. Tûzálló tálba teszem, alufóliával letakarom, és elõmelegített, 200 fokos sütõben 20-25 percig sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom zsemlemorzsával, pár kanál kecskesajtot teszek rá, és 5-7 percre visszateszem a sütõbe. Tálalás elõtt néhány percig hûlni hagyom.

2 adag lesz belõle.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/02/gombas-...

sponsored links

Keres?s