Gombás görögszénás salátakeverék
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A saláta összetevõit szabadon választhatod meg. Pl. apróra szeletelt újhagyma, ropogós tölgysaláta darabok, vékony lapokra vágott cukkini, 25 dkg csiperke gomba (más gomba is lehet!).
- 1 ek. görögszénát enyhén meg kell futtatni 2 ek. zsiradékon, majd a forró zsírra rádobjuk az aprított újhagymát, cukkini lapokat és átforgatjuk. Amikor kezd üveges lenni a hagyma, akkor hozzádobjuk a gombát és a fûszereket – gyömbér por, só, fokhagyma – szárított vagy friss.
- Alaposan átforgatjuk ezt az ízes saláta feltétet, majd, amikor már a gomba kissé összeesett, akkor kész. Aki pirítva szereti, az süsse pirításig.
- Egy tálba beletesszük a feldarabolt salátát, majd a kész gombás feltéttel még melegen átforgatjuk.
- A salátakeverék melegen és hidegen is kiváló.