Gombás galette
sponsored links
Hozzávalók: tésztához: 17 dkg liszt, 12 dkg. margarin, 4 ek hideg víz, 1 kk. só, 1 kk. cukor. töltelékhez. 25 dkg. gomba , 1 db kisebb vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, só, õröltbors, olaj, petrezselyem, 10 dkg. sajt, 1 db tojás a tészta megkenésére.
Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrtam és hûtõbe tettem 1 óra hosszára. Közben elkészítettem a tölteléket. Kevés olajat forrósítottam amibe tettem az apró kockákra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, kicsit dinszteltem majd rátettem a szintén apróra vágott /elõzõleg megmosott/ gombát megsóztam és lesütöttem a zsírjára majd ezután megszórtam õröltborssal és hozzákevertem az apróra fölvágott petrezselymet is. Teljesen hagytam kihûlni. A tésztát kissé lisztes deszkán vékonyra kinyújtottam és ...