Gombás csirkestew
sponsored links
Már 5 éve élek Angliában, de nem tudom, hogy a stew-nak mi a magyar neve-megfelelõje. Sokan gulyásnak fordítják, talán az írek egyik ételen miatt, ami szintén stew és leginkább a mi gulyásunkhoz hasonlít. De ez a változat semmiképpen nem leves, inkább a pörköltre hasonlítana, de nem paprikával készül, hanem paradicsompürével és borral, a végén pedig sûrítve van. Maradjunk a stew-nál, végülis a gyrost, kebabot, muffint stb-t is eredeti nevén ismerjük és szeretjük.
Ez a recept az egyik nagy angol üzletlánc egy elég régi számában jelent meg, én azóta is készítem, az újságot meg ott õrzöm a konyhapulton a receptes állványomon, nem azért, mert bonyolult elkészíteni, hanem hogy idõrõl idõre eszembe jusson.
Hozzávalók
fél kiló filézett csirke felsõcomb
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl vörösbor
3 dl csirkealaplé
1 ek paradicsompüré ...