Gombás csirke NoCarb rizzsel
sponsored links
- 10 dkg gomba – Ajánlom a barna csiperkét, mert “gesztenyés” íze kiváló!
- 20 dkg csirkemell
- 1 db nagy fej hagyma
- Erõs paprika – lehet zöld paprika vagy paprika por, esetleg chili
- 0.5 l paradicsom sûrítmény
- Bazsalikom – friss vagy szárított, hiányában lehet majoránnával vagy babérlevéllel is ízesíteni
- 1 evõkanálnyi olíva olaj
- 1 evõkanálnyi zsír (sertés, kacsa, liba)
- 4-5 szem sacharin vagy kávéskanálnyi eritrit
- Õrölt bors
- 1 kávéskanál só, illetve ízlés szerint
- 1 dl víz
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát dinszteld meg egy kevés zsíron, kanálnyi vízzel
- A következõ lépés a csirkedarabok alaphoz való adása legyen, s pirítsd meg a húst
- Dobd az edénybe a megmosott és tetszés szerint feldarabolt gombát, melyet párold további víz hozzáadásával puhára
- Az edénybe öntsd bele a paradicsomlevet, további vizet is
- Fûszerezd – sóval, borssal, édesítõvel, fûszernövénnyel
- A kb. 15-20′ alatt összefõtt étel tetejét locsold meg némi olíva olajjal