Gombás borjúpaprikás ajvárral

2012-04-19

sponsored links

 ...

A hagyományos magyaros ételeket nem nagyon szoktam variálni. Azok úgy jók, ahogy vannak, ahogy megszoktuk õket. A szükség azonban olykor törvényt bont. Hirtelenjében több emberre kellett fõznöm, mit ahányra a rendelkezésre álló hús elég lett volna. Így jött képbe a gomba. Ez mondjuk önmagában még nem lett volna olyan nagy dolog, hiszen van borjú és gombapaprikás is, a kettõ összekeverése talán még nem kifejezetten szentségtörés. Csakhogy sem paprika, sem paradicsom nem volt itthon. Ekkor jött az isteni szikra! Ajvár viszont van. És mivel én fõztem be, pontosan tudom, hogy fõként paprika és paradicsom van benne, az a kis egyéb ez meg az pedig, úgy döntöttem, nem fog kiérzõdni a végeredményból, csak valami pikáns jó ízt okoz majd. Így is lett. A gombás borjúpaprikás ajvárral finom lett, mindenkinek ízlett, én pedig nem is árultam el, hogy van benne egy kis csavar...

Kevés mangalica zsíron megfonnyasztottam

2 fej apróra vágott hagymát,

ztam, belekevertem

2 csapott evõkanál pirospaprikát, majd hozzáadtam

1 kg borjú combot, amit kis kockákra vágtam, majd

0,5 kg gombát szintén kisebb darabokra vágva. Ízesítettem ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/04/19/gomb...

sponsored links

Keres?s