Gombás-baconos penne
sponsored links
Olasz ételnek nem mondanám, mert az olaszok szerint a tökéletes pastához max. 5 hozzávaló szükséges (hagymával, sóval és borssal együtt) a jó minõségû tésztán kívül, és slussz.
Az olasz tésztaételeknél a tészta tényleg fontos, rengeteg múlik rajta. És természetesen olasz gyártmány kell, hogy legyen, mert ugye náluk jobban kevesen tudják a tutit a tésztagyártásról. Itthon viszonylag jó minõségûnek számít a Barilla, szinte minden hiperben kapható, de ha igazán finomat akartok, akkor ajánlom a Garofalo száraz tésztákat.
És hogy milyen a jó olasz tészta? Itt elolvashatjátok.
Na szóval az alábbi recept láttán egy törzsgyökeres olasz minden bizonnyal a fejéhez kapna és cifra istenkáromlások közepette elküldene melegebb éghajlatra, tekintve a sok-sok hozzávalót, meg a nem épp autentikus tejszínhasználatot. Úgyhogy aki olasz, az most lapozzon tovább, vagy vegyen egy nagy, mély levegõt.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma ...